Vivatbet

Collapse

320x50 ülemine bänner

Collapse

Teadaanne

Collapse
No announcement yet.

Keda valiksid kui valimised homme toimuks?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Kustuta kõik
new posts

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas LeeRomeno Vaata postitust
    Kui ma läheks Riigikokku, siis siiski ainult selleks, et näen, et mul on võimalus midagi reaalselt ära teha. Palk ei ole seal mitte midagi erilist, ega ka hüvitised, eks ma ole parajalt sinisilmne muidugi samuti. Aga kahjuks või õnneks on riigiametites eriti arvestades meie parteisüsteemi ka tegelased, kes on saanud äkki mingi 200 häält ja mõni suur juht oma häältega on nad sisse vedanud ja nood muidugi on varmad oma hea elu kindlustama.
    Noh, Serbias on suhteliselt väike parlamendisaadiku palk. Lähevadki inimesed, kes tahavad siis midagi ära teha. Ehk sellised paksu kaela, suure kuldketiga gängsterid, kes tahavad kohe siiralt midagi ära teha.

Leave a comment:

• LeeRomeno
    replied
    Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust
    ma eeldan, et diskussioon käib kuluhüvitiste üle?

Kui nii, siis täiesti mõttetu arutelu. Igasuguseid sissetulekuid tuleb vaadata abs numbritest, mitte komponentidest lähtuvalt. Ma ütlen ausalt, et mina 3400 euri (ca 2600 kätte) eest bruto riigikokku ei läheks. Elad perest eemal, pead Tallinnasse elamise vaatama, endal samal ajal Võrumaal talu (utreerides). Te läheks?
    Kui ma läheks Riigikokku, siis siiski ainult selleks, et näen, et mul on võimalus midagi reaalselt ära teha. Palk ei ole seal mitte midagi erilist, ega ka hüvitised, eks ma ole parajalt sinisilmne muidugi samuti. Aga kahjuks või õnneks on riigiametites eriti arvestades meie parteisüsteemi ka tegelased, kes on saanud äkki mingi 200 häält ja mõni suur juht oma häältega on nad sisse vedanud ja nood muidugi on varmad oma hea elu kindlustama.

Leave a comment:

• malagar
    replied
    Algselt postitas plastic'99 Vaata postitust

Kui nii, siis täiesti mõttetu arutelu. Igasuguseid sissetulekuid tuleb vaadata abs numbritest, mitte komponentidest lähtuvalt. Ma ütlen ausalt, et mina 3400 euri (ca 2600 kätte) eest bruto riigikokku ei läheks. Elad perest eemal, pead Tallinnasse elamise vaatama, endal samal ajal Võrumaal talu (utreerides). Te läheks?
    Hea küsimus. Kuna minu Eesti baas asub tartus ja vist saaks ka rongiga käia siis ma ehk ikka läheks. samas vist oleksin ka sage puuduja kuna tervet nädalat kurat perest eemal küll ei oleks.

Leave a comment:

• plastic'99
    replied

Leave a comment:

• chac
    replied
    Algselt postitas Delfino Vaata postitust
    Ehh on küll täitsa emotsionaalne postitus sul Ehk polegi probleem niivõrd selles 90k vaid asjaolus, et enamik meist teenib tööl palka ja ostab selle eest endale nii auto, kütuse, kui eluaseme ja sellekõrvalt maksab makse, mille eest siis väljavalitud 101 saavad seda kõike palgalisana kuluhüvitiste näol. Tihti omamata isegi sõiduki juhtimisõigust. Ja nuh tühine summa nagu sina ütled... pole väga suur, aga samasuurusjärgu summat lastehaiglale mingi elutähtsa aparaadi ostmiseks kogume me "jõulutunnelis" sest riigil raha pole.
    Sa vist ei saanud minust aru.
    Mul oleks hea meel maksumaksjana maksta 90K asemel kasvõi 180K - KUI sellega kaasneks adekvaatsed otsused riigi valitsemises, aga mitte nii et 100 milli sinna 40 milli tänna, 30 milli kolmandasse musta auku.

Probleem on vastuvõetavate otsuste kvaliteedis (mõjutab tõepoolest miljonites eurodes), mitte hüvedes või palgalisas (mõjutab kümnetes tuhandetes eurodes).
    Kui teha hüved (tuhandetes) veel väiksemaks - mis arvad kas miljonilised otsused lähevad siis paremaks või halvemaks?

Leave a comment:

• Delfino
    replied
    Algselt postitas chac Vaata postitust
    90k ja kümned lisamillid.
    tõesti ma ei arvanud et siin foorumis nii palju üliemotsionaalseid pubekaeas tütarlapsi... eeldasin siiski et siin suur osa oskab arvutada, teenib ise palka ja vähemalt pooled on ka kunagi mõne auto ise oma teenistusest liisinud...
    Ehh on küll täitsa emotsionaalne postitus sul Ehk polegi probleem niivõrd selles 90k vaid asjaolus, et enamik meist teenib tööl palka ja ostab selle eest endale nii auto, kütuse, kui eluaseme ja sellekõrvalt maksab makse, mille eest siis väljavalitud 101 saavad seda kõike palgalisana kuluhüvitiste näol. Tihti omamata isegi sõiduki juhtimisõigust. Ja nuh tühine summa nagu sina ütled... pole väga suur, aga samasuurusjärgu summat lastehaiglale mingi elutähtsa aparaadi ostmiseks kogume me "jõulutunnelis" sest riigil raha pole.
    Last edited by Delfino; 28.03.16, 15:37. Põhjus: e

Leave a comment:

• GoldenEagle
    replied
    Algselt postitas keenjus250 Vaata postitust
    Loodetavasti ei juhtu Kallasega sama, mis peaministriks kandideerides.
    Kallast ise kohe kindlasti ei taha presidendina näha, sest minu silmis on tegemist äraostetavuse, sulitempude ja tagatoapoliitika süsteemi näoga, keda tbh on ainult head sidemed säästnud kohtus süüdimõistmisest ja taganud muljetavaldava karjääri, juba N.Liidu ajast saadik.

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas keenjus250 Vaata postitust
    Et Rosimannus lekitab mingid paberid mingile ajalehele?

Leave a comment:

• keenjus250
    replied

Leave a comment:

• chac
    replied
    Algselt postitas peters Vaata postitust
    Teeks ettepaneku, et liisida võiksid ka riigikogulaste sugulased, need mõned kümned lisamillid ei mõju riigile hukutavalt, aga minule kosutavalt, kuna mul on üks sugulasest riigikoguja. parem oleks, kui liisinguraha saaks veel sulas välja võtta.
    90k ja kümned lisamillid.
    tõesti ma ei arvanud et siin foorumis nii palju üliemotsionaalseid pubekaeas tütarlapsi... eeldasin siiski et siin suur osa oskab arvutada, teenib ise palka ja vähemalt pooled on ka kunagi mõne auto ise oma teenistusest liisinud...

Leave a comment:

• Mõnuagent 007
    replied
    Algselt postitas peters Vaata postitust
    Teeks ettepaneku, et liisida võiksid ka riigikogulaste sugulased, need mõned kümned lisamillid ei mõju riigile hukutavalt, aga minule kosutavalt, kuna mul on üks sugulasest riigikoguja. parem oleks, kui liisinguraha saaks veel sulas välja võtta.
    Kuulge, meil kõigil on võimalik riigikokku vähemalt kandideerida.

Leave a comment:

• peters
    replied

Leave a comment:

• chac
    replied
    Algselt postitas count Vaata postitust
    "Riigikogu suurimal, 30 liikmega Reformierakonna fraktsioonil kulus sõidukite liisimisele eelmisel aastal 89 362,46 eurot. 30 liikmest 25 liisisid maksumaksja raha eest endale auto."

Mitu lasteaia kohta või õpetaja palka selle raha eest saanud oleks?
    Aga miks Sa ei arvuta ise?

õpetajaid töötas 2015 kokku
    üldhariduskoolides: 14 425
    kutseõppeasutustest 2 283
    koolieelsed lasteasutused 8 081
    kokku: 24 789 õpetajat

Keskmine palk 2015 esimesel poolaastal 1087€ (bruto), võttes selle aluseks, koos sotsiaal- ja muude maksudega (mida tavaliselt maksab tööandja) - 1454€, see teeb aastas 17 448€

89362/17448 = 5,12, ehk siis jämedalt 5-5,5 õpetajat lisandunuks praegu olemasolevale ~25'le tuhandele.

Keskmine liisingu kuumakse:
    89362/12/25 = 298€ kuus
    (ei tundu isiklikult mingi eriline üübersumma)

PS.
    ei taha sealjuures väita et rahva raha kulutatakse sihipäraselt, aga see ei ole päris see koht mille kallal iriseda, või millel mingi oluline mõju eesti majandusele oleks.

PPS.
    mitu liisijat oli teistes erakondades, näiteks keskerakonnas on riigikogus 27 inimest (koos stalnuhhiniga) sotsidel 15, irl 14, vaba 8, ekre 7.

Leave a comment:

• mjaasa
    replied
    Algselt postitas erxu Vaata postitust
    7 õpetaja palka
    70? E. krt, vaatasin seda nr valesti

Leave a comment:

• erxu
    replied
    Algselt postitas count Vaata postitust
    "Riigikogu suurimal, 30 liikmega Reformierakonna fraktsioonil kulus sõidukite liisimisele eelmisel aastal 89 362,46 eurot. 30 liikmest 25 liisisid maksumaksja raha eest endale auto."

Mitu lasteaia kohta või õpetaja palka selle raha eest saanud oleks?
    7 õpetaja palka

Leave a comment:

Working...
X